חזרה לדירה קודמת לפני שעברו שבע שנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש שאלה בקשר למעבר דירה אנו עוברים בקרוב לדירה בישוב בדרום עקב עזרה של ההורים של אשתי יש בבעלותי דירה לפי ההלכה קראתי שאסור לחזור לדירה ישנה רק לאחר 7 שנים או לתקוע מסמר בקיר אבל אם יש לי רהיטים בבית האם זה עוזר או שבכל זאת אסור לחזור מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום רב,

כיוון שהשארת איזה דבר בדירה הקודמת אין חשש לחזור אליה.

מקורות: שמירת הגוף והנפש חלק ב' (סימן ריג סעיף ג בשם הפוסקים). וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק יורה דעה סימן ו).

בברכה,

הלל מאירס