כיבוד הורים או כשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אצלי בבית נהוג כל תקופה מסויימת לשחוט כבש או בקר . ורק לאחרונה הבנתי שיש בעיה עם השחיטה כמנהג הקהילה ובגלל זה אחי הגדול לא אוכל בשר בבית או שהוא קונה בשר לעצמו וכל מיני מנהגים שהוא הפסיק לעשות ובגלל הבחירה הזאת הוא גורם צער רב להוריי . השאלה היא מה צריך לעשות לא לאכול תבשר ולגרום צער רב להוריי וכך לא לקיים מצווה כיבוד הורים או לאכל תבשר שהוא כשר אבל יש בעיה בשחיטה ולקיים מצוות כיבוד הורים  תודה .

תשובה

שלום וברכה

חלילה לאכול משחיטה זו שאינה שחיטה כשרה, ללא שהשוחט למד את הלכות השחיטה כראוי ונוהג כפי המקובל על פי ההלכה המסורה מדור דור. ההורים לא צריכים להתעקש ויכולים להביא שוחט שלא מתעקש לשחוט בצורה פסולה. בזכות ההתעקשות שלך ושל אחיך תזכו שגם הוריכם יאכלו רק בשר כשר כראוי ואין לך כיבוד הורים גדול מזה.