הזמנת הורים גויים לשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני גיורת, נשואה. לא מזמן נולד לי בן בכור. עקב זה ההורים שלי רוצים לבוא להתארח בשבת כדי להיות עם הנכד. באמצע השבוע אינם יכולים יכולים לבוא כי הם גרים בעיר אחרת ועובדים עד מאוחר. בכל פעם שהם רוצים לבוא אני מחפשת תירוצים ומאוד מפחדת לפגוע בהם אם אסביר להם את כל העניין. כי גם כל נושא הגיור הם לקחו קשה במיוחד אמא. בנוסף לקח אני ובעלי הולכים הרבה לשבתות להורים שלו אז אני פשוט לא רוצה לגרום להם הרגשה שהם לא קשורים אלינו. השאלה שלי האם מותר לי להזמין אותם לשבת? אשמח לתשובתך ולדעתך תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעייה להזמינם לשבת.

יש להקפיד לקנות רק יין מבושל או מיץ ענבים. מאחר והם נכרים אין כל מניעה שהם יבואו ויסעו בעיצומו של יום השבת.