השבת ספר לחברה שלא רוצה קשר איתה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני כ5-6 שנים הכרתי חברה שהשאלתי ממנה ספר, אני לא יודעת אם עליי להחזיר לה את הספר כיוון שאני ניסיתי להתרחק ממנה כמה שאפשר- כי לא הייתה לה השפעה טובה עליי, וגם הספר אינו בעל דברי תורה או דברים חכמים, אלא מסופר בו המון שטויות. מה עליי לעשות? אני באמת לא רוצה להיות איתה בקשר.

תשובה

שלום רב,

אם לא כתובים בספר דברים אסורים, אז אכן מוטל עלייך לשלוח לה את הספר בחזרה (אם את לא רוצה להיות בקשר ישיר איתה תשלחי בדואר).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס

מצוות השבת אבידה - מהות המצווה והדינים הקשורים, מקורות למצווה, הגדרת המצווה, חפץ שאין סימנים כיצד מכריזים על האבידה. צפו בדבריו של הרב ירון מרדכי:

סיפור מיוחד מאת הרב ישראל ארנון, והפעם: השבת אבידה בהודו. צפו:

לקריאה נוספת, לחצו כאן.