השבת אבידה-מפתח

  • י"ד אלול התשע"ט

שאלה

שלום לרב,
לפני יומיים בדרכי לרכב באזור המרכז המסחרי ראיתי בצד המדרכה מפתח שנראה כמו מפתח לבית. הצרור היה קטן והכיל 2 מפתחות בלבד. נטלתי אותם הסתכלתי סביב וחשבתי איך אני משיבה אותם לבעליו. הדילמה היתה שאם אני לוקחת אותם איתי ותולה בהמשך מודעות בעליו עשוי לחזור בשעה זו ולהתחקות אחר דרכו ולא למוצאם. מאידך, אם אני מותירה אותם כך על המדרכה יש סיכוי שישוב על עקבותיו וימצא אבידתו. לא הייתי שלמה עם זה אך השארתי את המפתח על המדרכה מהחוויה האישית שלי כיוון בעבר גם אני מצאתי מפתח שאבד לי כך כששבתי על עקביי. מצד שני בכל פעם שהשבתי אבידה כמו פלאפון השמחה שמצווה זה הסבה לבעל האבידה ולי היתה גדולה. הסימנים היו מועטים רק צבע אפור שעל אחד המפתחות וההנחה שלי שאם בעליו לא ימצא אותו בשעות הקרובות ימצא וודאי דרך כלשהי להכנס אל ביתו. בנוסף, זהו אזור שרוב האוכלוסיה בה מבוגרת ודוברת רוסית כך שהמודעות שלי אולי לא היו מאתרות את בעלי המפתח. מהי דרך הפעולה הנכונה מכיוון שהציווי בתורה הוא על '... כל אבידת אחיך...' תודה מראש ושבוע טוב, תמרה

תשובה

שלום וברכה

בפעם הבאה אחרי הרמה אי אפשר כבר להחזיר למקום מאחר ואת כבר בהשבת האבידה וזכית בחפץ והאחריות על האבידה היא עלייך.

בהצלחה,