זוגיות עם יותר מאישה אחת בעבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרבנים ותודה רבה לכם על היכולת למצוא מענה לשאלות דרכיכם קראתי כתבה לאחרונה שיש אנשים שחיים חיי משפחה מלאים כמה זוגות יחד יכול להיות איש עם שניים או שלושה נשים וכו בכל מיני ווריאציות . התעוררה אצלי השאלה והתהיה מה מלכתחילה האדם היה צריך להיות עם אישה אחת או כמו פעם עם כמה נשים לפי הטבעים האנושיים ?אם אמור להיות עם כמה נשים אז למה היום אי אפשר להיות ככה כמו בעבר? האמנם בגלל תקנה של רב אחד השתנו סדרי בראשית? (חלילה אינני מזלזלת בדעות ובסמכותו של הרב.) תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

הסדר הכללי של בני האדם היה בדרך כלל להינשא לאישה אחת ורק בודדים נישאו לשני נשים מכל מיני סיבות אם מפני עקרות או כל סיבה אחרת.