נסיעה בשבת לצורך שלום בית, מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזר בתשובה ואישתי לא אישתי אמרה שדיבה עם מישהו דתי בעבודה והוא אמר לה שיש רב שהתיר לנסוע בשבת לטייל כדי לשמור על שלום בית אודה לך על התייחסותך בנושא כדי שאוכל להראות לאישתי את תשובתך

תשובה

שלום וברכה

לא מכיר דבר כזה. ניתן לטייל בלי לנסוע. בטוחני שהאישה לצורך שלום בית בוודאי תשמח לוותר על הנסיעה ותהיה יחד עם בעלה בשבת.

בברכת הצלחה,