עברה התקף לב חייבת לצום בתשעה באב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב 1. רציתי לשאול לגבי תשעה באב, אני סובלת מיובש בפה, האם מותר לי לשטוף את הפה? וגם החל מהשעה ארבע אני ממש מרגישה לא טוב, בחילות וכו´, מה עלי לעשות? 2. והאם אמא שלי אחרי התקף לב, דימנציה, בקיצור המון דברים, צריכה לצום, היא מאוד רוצה. 3. ושאלה אחרונה, אנחנו עושים משהו לעילוי נשמתו של בני, האם מותר לשים תמונה שלו על הדיסק? אשמח לתשובות תודה

תשובה

שלום וברכה,

1. אין היתר לשטוף את הפה, כולנו מרגישים יובש בפה בצום.

לגבי מה שאת מרגישה לא טוב משעה ארבע, כדאי לך לא להתאמץ ולשבת במקום ממוזג ביום הצום. ובערב הצום, תקחי גלולות להקלה על הצום. ולהרבות בשתייה, כמה ימים לפני הצום, כדי שיהיו לך מספיק נוזלים בגוף בצום.

2. אמא שלך פטורה מהצום.

3. מותר לשים את התמונה שלו על הדיסק.

צום קל ומן השמיים תנוחמו,
מנשה בן פורת