לא מסוגלת נפשית ללבוש חצאית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני מגיעה ממשפחה חילונית ואני עושה את צעדי להתקדם ולאט לאט לחזור בתשובה. אני כבר 9 חודשים שומרת שבת, מברכת על המזון,קריאת שמע וברכות השחר. אני מאוד רוצה להתחיל לשמור נגיעה אבל אני עוד לא מוכנה נפשית ללבוש מכנסיים. האם זה טעות להתחיל לשמור נגיעה לפני שאני יהיה עם חצאיות? בנוסף, אני כן ייצא מידי פעם לפאבים או מסיבות שיהיו שם בנים ואין לי ספק שזה לא מה שימנע ממני להפסיק. אני חזקה באמונה שלי ובדרך שלי וזה נובע מהרבה חשיבה ואמונה שלמה. השאלה שלי היא אם זה טעות להתחיל לשמור נגיעה כשאני עדיין נמצאת בסביבה חילונית ועם מכנסיים..אני נחושה בדעתי לשמור נגיעה אך אינני יודעת מתי הזמן המתאים לעשות זאת ולהצהיר על כך לסביבה שלי.. תודה רבה מראש.

תשובה

שלום בורכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית להתקרב ולהתחזק ולהתעלות.

אם את מרגישה שיש לך את הכוחות לעשות זאת ולקבל עלייך החלטה חשובה זו של שמירת הנגיעה, בוודאי ראוי שתקבלי על עצמך כבר כעת את שמירת הנגיעה, אף אם את כעת הולכת במכנסיים. שמירת הנגיעה חשובה יותר מאשר אי הליכה במכנסיים.

ה' יתן לך את הכוחות להמשיך ולהתחזק ולהתעלות בדרך ה' כרצונך.

בהערכה רבה,