הבדלי רמה דתית בהיכרויות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני בחור דתי בן 27, ויש לי קרובת משפחה בחורה מדהימה מבחינת הכל. היא בת 19, לא דתיה, ולא מבית דתי. איך לפי מה שהבנתי היא שמרה כמה פעמים שבת. נראה לי שאנחנו מאוד מתאימים. כל פעם שאנו מתראים היא רוצה שניהיה בקשר, וכן.. האם זה שייך בכלל שאני ינסה ליצור איתה קשר, למרות ההבדל ברמה הדתית שלנו, ולהיות בצפייה שהיא תתקרב לדת בזכותי?. או לתת לזמן לעשות את שלו, ואם היא תחזור בתשובה, אז העניין הזה יהיה בכלל רלוונתי?

תשובה

שלום וברכה,

מניסיון של אחרים, לא מומלץ.

ההבדלים ברמה הדתית שלכם, יכולים לעשות בעיות באהבה ובשלום בית, חס ושלום. "אין האהבה שורה אלא בין השווים" (ספורנו פרשת בראשית). הרמה הדתית של האדם זה דבר יסודי בחיים, וההבדל הזה יכול לגרום בעיות בינכם, הן ברמה הריגשית והן ברמה המעשית.

מלבד זאת, חז"ל אומרים שכוחה של האישה בבית גובר על האיש, ובדרך כלל, הבעל הוא זה שילך אחר אשתו, בענייני רוחניות. אז חבל להיכנס בסיכון של ירידה רוחנית.

כפי שאמרת, תחכה, אם היא תתקרב, תהיו במעמד שווה ברמה הדתית שלכם, אז זה יהיה רלוונטי.

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת