שכנה שהמטפל שלה הוא גוי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. יש לי שכנה כבת 75 , היא הייתה המטפלת שלי כשהייתי קטן , כיום יש לה מטפלת גויה , האם מותר לי לבקר אותה בביתה ? , או שמא זה להיתייחד עמה ? , ומה לגבי אם אני עושה לה הבדלה כי בעלה נפטר ? 2. האם במקלחת מותר להיות ערום , ומה לגבי שירותים ? 3. האם נוהגים לברך על היין בברכת המזון ? 4.האם צריך לומר אשר יצר על אם אני " מפיח " , והאם מותר לעשות זאת בבית הכנסת ? 5.האם צריך לומר בחזרת השץ אמת מה שבירך המברך , ויהי רצון שיתקיימו דברי ברכתו ? 6. מה יותר חשוב להיתכויין יותר בתפלת 18 , או לגמור את התפילה אבל לא כול כך להיתכוין בכדי לענות קדושה .?

תשובה

שלום וברכה

1. יש להשאיר את הדלת פתוח.

2. מותר בשניהם לפי מה שנחוץ.

3. מה השאלה בדיוק?

4. לאמברכים אשר יצר. מותר לעשות זאת בבית הכנסת אבל אסור להתפלל או ללמוד עד שהריח עובר.

5. אומרים רק"אמן" ומכוונים למה שכתבת.

6. יש להזדרז מעט אבל מבלי לוותר על הכוונה לגמרי.