מה אני עושה פה בעולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, שמעתי שנבראנו כי השם טוב, וטוב רוצה להטיב. העניין הוא שלא תמיד טוב , בין אם האדם אשם בזה ובין אם הוא לא אשם בזה. אז כל ה"מסלול" הזה שאנו נמצאים בו עלול להיות לא טוב. אז איך זה מסתדר עם זה שהשם ברא אותנו כדי להטיב. חלק מחיינו זה עונשים על העבר וחלק מחיינו זה נסיונות שאנחנו במילא לא עומדים בהם

תשובה

שלום וברכה,

אדם הבטיחו לו מסיבה טובה שייהנה, הוא נכנס לפרוזדור חשוך, ושואל: "בכלל לא נעים פה?", אומרים לו תכנס פנימה לווילה, למסיבה, ותיהנה.

העולם הזה אינו אלא פרוזדור בלבד, מעבר לעולם הבא, שם מקום התענוג הגדול שאין כמוהו בעולם הזה, ושם התענוג ללא צער כלל.

ה' הביא אותנו לעולם הזה, כדי שנעמוד בניסיון ונקבל את שכרנו בעולם הבא, ושם בלבד הוא מקום הטוב.

ואם תשאל, אז שהשם ישים אותנו ישר בגן עדן, ונהנה בלי לסבול? התשובה, שאם אדם מקבל מתנת חינם, אין לו הרגשה טובה, והוא מתבייש להסתכל על הנותן, לכן ה' הביא אותנו לעולם הזה, שנעמול ונעמוד בניסיונות, ואז נקבל שכרנו בעולם הבא, לא בתור חסד, כדי שתהיה זו הנאה מושלמת.

בברכה,
מנשה בן פורת