מדוע לא יכול להיות מצב של לסבית דתייה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה שלי היא כזאת, למה כאשר יש אישה שהולכת עם מכנסיים לדוגמא (באותו מצב זה יכול להיות עוברת על עברה אחרת כמו לא מקפידה על כל הלכות השבת, לא שומרת נגיעה) אבל שומרת את שאר המצוות, למה אישה יכולה להחשיב את עצמה כדתייה, וכאשר יש אישה לסבית ששומרת את שאר המצוות היא לא יכולה להיות גם דתייה כי זה כביכול סותר לגמרי את הדת. בתכלס שתיהן עוברות על עברה מסוימת ושומרת דברים אחרים, שתיהן מאמינות באל. זה סתם שאלה שמעניינת אותי, לא קשורה אליי באופן אישי.

תשובה

שלום וברכה,

גם אישה שעוברת על כל אחת מחוקי התורה, היא לא נחשבת לדתייה. כי הגדרה של "דתייה" זה שהיא שומרת על הדת במלואה.

בברכה,
מנשה בן פורת