נטילת ידיים בבוקר והפסק בתפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב א. בבוקר כשקמים אני נוטלת ידיים לסירוגין, אך המים לא מספיקים אז אני ממלא בין לבין, האם בסדר? ב. ואם הפסקתי באמצע תפילה/ברכה, לא דיברתי, האם זה מהווה הפסק, ועלי לחזור להתפלל/לברך מהתחלה? תודה שבת שלום.

תשובה

שלום וברכה,

א. זה בסדר גמור.

ב. בכל הברכות כולם, גם אם הפסקת הפסק גדול, אינך צריכה לחזור לראש הברכה, אלא תמשיכי ממקום שהפסקת.

אבל בתפילת שמונה עשרה (עמידה) הדין שונה: אם ההפסק היה כל כך גדול, שבזמן ההפסק היית יכולה להתפלל את כל התפילה מתחילתה ועד סופה - עלייך לחזור לראש התפילה.

ועלייך לשער, כמה זמן לוקח לך בממוצע להתפלל את תפילת העמידה מתחילתה ועד סופה. (שולחן ערוך סימן סה ס"א, וסימן קד ס"ה; הליכות עולם חלק א, עמוד קיב ועמוד קסו).

בברכה,
מנשה בן פורת