קיום יחסים ללא טבילה, איך מכפרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני בת 33 נשואה +1, לא טבלתי במקווה ואני באיחור של המחזור. אני מרגישה רע מאוד עם זה ויש לי ייסורי מצפון. האם אוכל לטבול במקווה אפילו עכשיו והאל ימחל לי ויהיה לי הריון תקין? כמו כן, חטאתי בחטא הבגידה. יצא לי כמה פעמים להתנשק ולהתחרמן עם ידיד ואני מרגישה ממש רע עם זה. איך אוכל לכפר? אני באמת רוצה לשים את הכל מאחורי ולהתמקד במשפחה שלי ובהריון שלי.. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי יש כרגע להפסיק את המגע ביניכם ולשטוף את הנרתיק עם מים חמים היטיב ו באיום זה תעשי הפסק טהרה לפני השקיעה ותתחילי לספור שבעה נקיים ולטבול וכך תזכי מכאן ואילך לקיים טהרה בקדושה וכך תתקני את העובר למפרע התיקון השלם של החטא יהיה כאשר תקבלי על עצמך לשמור מהיום והלאה בדקדוק רק את הלכות הטהרה כראוי.

ביום המקווה הבא תתני צדקה ותאמרי פרק נא' בתהילים לבקשת כפרה על העוון ובעז"ה סר עוונך וחטאת תכופר.

עלי והצליחי, אשמח לסייע לך עוד,

בנימין שמואלי

נ.ב. אין ללמוד מזה למקרים אחרים ויש לשאול בכל מקרה לגופו