האם מותר לערוך טקס הפרשת חלה בתוך שנת אבל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אימי נפטרה לפני חודש ימים. בני נשוי מזה שנה וחצי והם לא מצליחים להרות, בבדיקה התברר שיש לו בעיה, והם באישור הרב מתחילים בטיפול, כלתי מאוד רוצה לערוך טקס הפרשת חלה וסעודת אמנים, (בתקוה לזכות בזרע של קיימא), ואין לה היכן לערוך זאת, מכיון שביתם קטן מאוד. בעלי ואני רוצים לערוך זאת בביתנו. אך נשאלת השאלה, האם מותר וראוי לי לעשות זאת בשל היותי אבלה על אימי, רק ביום א´ הקרוב תתקיים אזכרת ה-30 למותה. אודה לתשובתך כדי שאדע כיצד לנהוג. בכבוד רב ובברכת שבת שלום. רחל

תשובה

שלום וברכה,

מותר ומצווה שתעשי את סעודת האמנים בביתך, ולמרות היותך באבל על אימך הדבר מותר, כיוון שאינכם מביאים משמיעים שירים עם כלי נגינה, וזו סעודת מצווה.

יהי רצון שבתך תזכה במהרה לזרע של קיימא, יחד עם כל בית ישראל.

בברכה רבה,
מנשה בן פורת