נוער

האם מותר לאמץ נערה חילונית/דתית?

  • ד' אב התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה
המשפחה שלי צירפה למשפחתנו נערה, אמנם לא צירפה לתמיד, אלא למשהו כמו שנה שנתיים.
בקיצור הילדה הזו גודלה במקום חילוני בלי הורים, אז משפחתי צירפה אותה, כי מישהו מההנהלה של המקום שבו היא "מתגוררת"
ביקש מהוריי לקחת אותה תחת חסותם, עד שתוכל לדאוג לדאוג לעצמה. (צבא..גיל 18)
היא באה בת 15 ואני לא יודע אם ההורים שלי בחרו נכון כשעשו זאת.
היא לא שומרת שבת לדעתי כשהיא נמצאת החדר שלה. (אמנם לא בפרהסיה)
היא לא מברכת אחרי אוכל.
היא 95 אחוז ביום בחדר שלה.
והיא גורמת לי קצת ירידה באמונה, כשאני רואה מישהי כזו בבית איתי. כם עם כל הפיתויים שמשתדל להתרחק כמו מאש.
כאילו זה נורמלי שמישהי כזו בבית דתי,
ונראה לי לפחות שהיא באה לקידוש או הבדלה, רק כי זה בית דתי, ואם לא היה בית דתי היא לא היתה שומרת כלום.

ונכון שאני צריך לדון כל אדם לכף זכות, אבל גם בבית שלי?
לפעמים אני ממש זועם על זה.

עם מי האמת?

תשובה

שלום וברכה

מאחר והיא בגדר תינוק שנשבה, היא לא חונכה לכלום מצוה להצילה ולתת לה מחסה עד יעבור זזעם. אין ספק שבכלל המצווה היא גם לסייע לה לדעת את בוראה ולהכיר את התורה. כמובן לעשות זאת בחכמה ורצון טוב ולא לעשות זאת בכפייה ובעזרת השם היא תזכה לשמור שבת במלואה.