נוער

האם מותר להשתמש בתפילין כדי להרשים אחרים?

  • ב' סיון התשפ"ג

שאלה

היי, אני בן 16 ורציתי לשאול 2 דברים - למה צדיק רע לו ורשע טוב לו?
▪︎ עוד שאלה קצת מוזרה יש לי - היום בדור שלי, אני רואה מלא נערים ברשתות החברתיות ואפילו מחוצה להן, שמשתמשים בהנחת תפילין בשביל להרשים אנשים ולמשוך נערות ולהראות שהם "אנשים טובים".
השאלה שלי היא ככה: האם אותם נערים שאני רואה שמשתמשים בתפילין רק כדי להרשים נשים וכו' ומוציאים את כל הטעם שבמצווה יקבלו עונש על כך מהקדוש ברוך הוא?
סליחה על השאלה המוזרה ותודה רבה על התשובה.

תשובה

שלום וברכה

1. ראה כאן.

2. אני מקוה שאף אחד לא ייענש. זה דבר כמובן לא ראוי.