נשים בקברי צדיקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

פעם שמעתי שהגאון מוילנא (אם אינני טועה) אמר שכל הצרות של הדור הן בגלל שנשים הולכות לבית קברות. ואני מכירה הרבה בעלים שלא מרשים לנשותיהן ללכת לבית קברות האם נכון הדבר? שאלתי היא בעיקר לקברי צדיקים, ומה עם קברי צדיקים שנמצאים בתוך בית קברות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש מקום בזה על פי הסוד שנשים לא תלכנה לבית קברות, כי הרוחות השוהות במקום מתדבקים בנשים, אולם מעיקר הדין מותר לאישה ללכת לבית קברות.

יש להקפיד מאוד בימי נידה או בהריון שלא ללכת לבית הקברות.

בקבר של צדיק אמת אין כל חשש ללכת אפילו בימי הריון או מחזור ובלבד שאין קברים אחרים מסביב.