ביטול עיסקה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה כבוד הרב שלום לפני כחודש קניתי ארון אמבטיה ועדיין לא קיבלתי אותו ובטעות הוא נשלח לחנות ובגלל זה מפעל הארונות לא רוצה להוביל אותו עכשיו ולעשות התקנה .הם מבקשים שאוביל אותו בעצמי לביתי והם יבואו להתקינו.בחנות שהזמנתי מישם את הארון אמרו לי שהם יביאו מתקין מטעמם ולא מטעם החברה ואז אין לי אחריות התקנה מטעם החברה אלא רק אחריות על המוצר למשך שנה. שאלתי היא האם לבטל את העיסקה מאחר ובעל החנות לא עמד בהתחיבות ואף דיבר שקר כאשר אמר לי שהוא שולח מתקין מטעם חברת ארונות והתברר לי שזה מתקין פרטי שלו או שאקבל את הארון ולא אבטל הזמנה מאחר והארון כבר בחנות ,מה נכון לעשות מבחינה הלכתית אני מרגישה מרומה בכל הסיפור תודה עדנה

תשובה

שלום וברכה

אם כל הדברים נכונים. מעיקר הדין מותר לך לבטל את העיסקה ללא כל חשש.