טבילת כלים

  • כ"ז אייר התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרבה
אני מתחזקת לאט לאט ונחשפת להלכות
רציתי לדעת על הלכות טבילת כלים,
אנחנו לא דתיים אבל אני מתחזקת
אני לא יודעת אם הכלים שעשויים מתכת אצלינו יוצרו בישראל וגם אם לא האם עדיין אני יכולה לעשות טבילה גם אם מדובר בכלים חלביים או בשריים זה לא יהווה בעיה כשמטבילים במים?
אבל חוץ מזה אני יודעת שאמא שלי לא תשמח אם אעשה טבילת כלים (כי היא שמעה על מישהו שעשה טבילת כלים וכל הכלים שלו הצטברו בשומן כנראה בגלל שהמים לא היו נקיים) אז מה אני אמורה לעשות?

תודה רבה על המענה

תשובה

שלום וברכה

חובה לטבול את כל הכלים ואפשר לטבול את הבשרי והחלבי יחד.

מקוה שמיועד לכלים הינו לפעמים קצת מלוכלך. תנסי לבדוק את המקווה לפני שאת מביאה את הכלים אבל גם אם זה מתלכלך אפשר לשטוף כראוי. תתנדבי מראש שאת שוטפת את הכלים ותזכי למצווה הגדולה של הטבלת הכלים כדת וכדין.