כיצד מתגברים על צער אבדן הבעל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אלוהים יעזור. כיצד אני מתגברת על מותו של בעלי ? סך הכל בן 61. כיצד ממלאים את החוסר בנשמה?

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שיש קושי עצום בפטירת הבעל. הגמרא אומרת שאין הבעל מת אלא לאשתו, אין כאב גדול יותר מכריתת איבר לאדם וכאן חצי גופך נכרת ונפטר, אין לי מילים לנחמך.

בכל זאת אכתוב כמה מילים בנוסף למה ששלחתי בעבר. בעלך לא מת, הוא עדיין חי הוא רק עבר דירה. הוא עזב את העולם הזה והלך לעולם הבא לעולם שכולו טוב. הוא שם עם הצדיקים ונהנה מזיו השכינה. ולא שוכח אותך אלא משפיע אף עלייך כל טוב. אמנם זה קשה - מתגעגעים מאוד, אבל לזכור שהוא חי וקיים בצורה אחרת במקום אחר ולא עזב אותך. בעוד שנים רבות כאשר תאריכי ימים ושנים ויגיע זמנך להיפטר ולעלות לעולם שכולו טוב הוא יקבל את פנייך בשמחה ויובילך למקום הטוב המיועד לך ושם תתאחדו לנצח נצחים. על כן נסי להתחזק ולזכור שמדובר בפרידה זמנית ולא באבדן.

עלי והצליחי,