כיצד אדע את את השיעור לעניין ברכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב 1.במידה ואני אוכלת/שותה משהו שאני לא בטוחה אם עבר 27 גרם אני לא מברכת ברכה אחרונה. השאלה כיצד אני אוכל לדעת אם אכן עברתי את 27 הגרם כשמדובר בדברים קטנים כגון:חטיפים, מאכלים שנמכרים כיחידות קטנות וכיו"ב.

 2.באם אני שותה כוס מים האם יש לברך גם ברכה אחרונה?(כשאני לא יודעת מתי אשתה שוב). והאם לחזור כך על כל כוס שאשתה לאורך היום? לגבי בקבוק מים-אני מכוונת בברכה על כל הבקבוק בכל זמן שאשתה ממנו וכך לא חוזרת לברך-האם נכון? אציין כי אני לא מברכת ברכה אחרונה על בקבוק מים כי אני לא יודעת מתי אסיים. לעיתים אף יוצא לי שלא לסיים. האם זה בסדר?

 3. מתי יש לעשר? אם אני בספק לגבי המעשרות האם נעשרים? אם כן אשמח לקבל את הנוסח. ממה חובה לעשר? האם שום חייב מעשר (מסופר-כשהוא ארוז ומשוק כשהוא פתוח) תודה מראש על הסבלנות

תשובה

שלום וברכה

1. העיקר מה שקובע זה הנפח. הנפח של גודל קופסת גפרורים קטנה מחייבת בברכה אחרונה.

2. כן. בשתיית בקבוק כל זמן שאת בבית ולא יוצאת מהבית אינך צריכה לברך שוב.

3. כל מה שאת קונה עם הכשר, אין חובה לעשר. אם אתה קונה במקום ללא כשרות יש לעשר כמפורט כאן < >בברכה,