לבישת כסוי ראש, נדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מאד רוצה לשים כיסוי ראש אך פוחדת שאם ארצה להורידו בעתיד אסור יהיה לי, למרות שאינני נודרת לעשות זאת. אני מודעת לכך שאנו מצוות לכסות את ראשנו אך אני בתחילת דרכי לחזרה בתשובה ולא בטוחה בכל מה שאני עושה . האם כיסוי הראש גם מחייב אותי לשמירת נגיעה? האם שמירת נגיעה כוללת את אבא, ילד, הבוס שלי העובדים במשרד גיסים- את מי בעצם-תודה

תשובה

שלום וברכה,

אם תורידי בעתיד את הכיסוי ראש לא תהיה לך תוספת איסור משום נדר, אלא תעמדי באותו איסור שיש לך גם כעת ללכת בלי כיסוי ראש.

נמצא, שכאשר תכסי את ראשך, יש לך ריווח נקי, שבאותם ימים שתכסי את ראשך את מקיימת מצוות בוראך, וזוכה לכל הברכות הכתובות בזוהר הקדוש לאישה נשואה המכסה ראשה.

אין קשר בין כיסוי הראש לשמירת נגיעה, אלו 2 חיובים העומדים כל אחד בפני עצמו.

אין שמירת נגיעה עם אביך והבן שלך, מאחר ואצל קרובים ממדרגה ראשונה אין בנגיעה רק עניין של קירבה משפחתית, ותו לא. אבל ישנה שמירת נגיעה עם הבוס שלך, העובדים במשרד, והגיסים שלך. שמירת נגיעה בין אח ואחות - הדבר מותר. (שולחן ערוך, אבן העזר, סימן כא סעיף ז).

בברכה,
מנשה בן פורת