מעשיהם של הנאצים ערב סיום המלחמה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי וראיתי את הסרט של הרב פורת, בנידון השואה, אני מאד נהנתי והעשרתי ידיעותי, אבל משהו לא מסתבר לי, מצד אחד מדגיש ומבליט הרב את השנאה העיוורת ליהודים על חשבון הגרמנים עצמם ומצד שני אנו יודעים מכמה וכמה עדים וספרים את האשמה שאייכמן ימ"ש היה מוכן ומזומן להחליף יהודים רבים בשביל בצע כסף (אני לא מרחיב במקורות אני מניח שאתם יודעים מכל זה),ולדעתי עובדות אלו סותרים זא"ז, או שהציונים לא היו להם אפשרות להציל, או שהגרמנים לא היו כ"כ רשעים.

תשובה

שלום, אייכמן לא היה מוכן לוותר אף יהודי, וכאשר היה לנאצים כוח, הוא עשה כל מה שביכולתו בכדי לרדוף כל יהודי ויהודי, ולהביאם לידי השמדה. לקראת סוף המלחמה, כאשר לנאצים כבר היה פשוט וברור שהם הולכים להפסיד את המלחמה, הם החלו לנקוט בכל מיני אמצעים מתוך מטרה להציל את צווארם בעידן שלאחר המלחמה. לדוגמה: אלברט שפר שהיה שר החימוש של היטלר, טען לאחר המלחמה כי הוא רצה להתנקש בהיטלר כחודשיים לפני סיום המלחמה. ואילו הימלר ניסה ליצור מגעים עם האומות בכדי לנסות לעקוף את היטלר ולדון על כניעה. גם אייכמן (בהוראת הימלר) ניסה לקדם את העניין של "סחורה תמורה דם", כלומר חליפין של סחורה תמורת יהודים. אך כאמור, אלו היו שעותיו האחרונות של הרייך השלישי, ובשעת גסיסתו רבים ממנהיגיו ניסה לנקוט בצעדים על מנת להציל את עורם. בברכה, ערן בן ישי