שאל את הרב - כללי

בעל ואישה יהיו ביחד לנצח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לא חייב לפרסם את השאלה, גם לא במלואה או בנוסח הזה.. זו שאלה אישית, ראיתי שיש מי שכותב שהם יהיו ביחד רק אם הם ראויים.. והאמת שאותי זה מטריד כי אולי שאשתי ואני לא ראויים באמת לפי כל העניינים? אשמח לקבל תשובה, עמוקה ומורחבת ככל שתהיה (דרך אגב אני אברך ב"ה, ומשתדלים לקיים בית של תורה וקדושה כמה שאפשר, כמובן שאולי מפספסים לפעמים אבל זוהי המגמה). תודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב,

על פי המקורות (ראה שו"ת יביע אומר חלק ז' חלק יורה דעה סימן מ) הבעל והאישה יהיו ביחד גם בעולם הבא וגם בתחיית המתים. לא ידוע לי היכן כתוב שרק אם הבעל והאישה ראויים הם יהיו ביחד לעתיד לבוא.

בברכה,

הלל מאירס