האם בני ישיבות מתעסקים בפעילויות ספורט מכל סוג שהו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אשמח לדעת: 1. האם בני ישיבות מתעסקים בפעילויות ספורט מכל סוג שהו? 2. האם זה אפשרי שבני ישיבות ישתתפו בפעילויות ספורט תחרותיות? מהם המעלות והחסרונות שבדבר? 3. האם התעסקות בבניית גוף שרירי (מעלה את איכות הבריאות) זו עבירה ומה עת חז"ל והתורה בנושא? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. עקב העומס הרב שלהם בלימודים הם לא מספיקים. בבין הזמנים הם עושים פעילות.

2. רק מעלות, הבעיה היחידה שאין זמן.

3. אם המטרה היא לשם שמיים לצורך בריאות הדבר מצווה. אם זה התעסקות בגוף ללא מטרה רוחנית, זה דבר לא ראוי.