הכשרת טוסטר אובן לפסח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, 1. איך מכשירים לפסח טוסטר אובן וכיריים חשמליות מיידות שאי אפשר לערות עליהן מים רותחים? 2. בקבוקי תינוקות שניזונים רק ממטרנה, יש להחליף את הבקבוקים? 3. האם צריך להחליף מוצצי תינוק? 4. אנו מתגוררים ביחידת דיור אצל ההורים של בעלי, לחמתי אין כלים מיוחדים שיעדה עבור פסח, אלא היא משתמשת בכלים הרגילים אבל שוטפת אותם במדיח. אנחנו כמובן, לא יכולים לאכול אצלה. השאלה היא האם עליי לומר לה ובאיזה אופן שכך הכלים אינם כשרים לפסח תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1.מנקים היטיב את הטוסטר אובן ולאחר מכן מדליקים על החום הגבוה ביותר למשך חצי שעה.

כיריים, לאחר הניקיון היסודי ידליקו למשך חצי שעה. ראוי לכתחילה להניח הפסק בין הכיריים לסירים.

2. מעיקר הדין אין צורך.

3. לא.

4. אם מדובר בכלי זכוכית הכלים כשרים לפסח.

אם מדובר בכלים אחרים יש להעיר לה ולומר לה שההיתר של השימוש לאחר המדיח הוא רק לכלי זכוכית ולא לכלים.