אם של גר בערב ליל הסדר, האם מותר שתשב בשולחן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בעלי נולד לאב יהודי ואם נוכריה,הוא עבר גיור אורטודוקסי מלא לפני החתונה (לפני חמש שנים). היום אנו מנהלים אורח חיים דתי לחלוטין. אימו של בעלי לא חיה בארץ והשבוע הגיעה לארץ לביקור לאחר מספר שנים שלא התראתה עם בנה ועם נכדה. היא תשהה בארץ במהלך חג הפסח. אנו מוזמנים לחג ראשון להורים שלי שהם דתיים . לאימי נאמר שאסור שגויה תשב בשולחן הפסח. אימי ביקשה ממני שאמצא תשובה הלכתית שהיא כן יכולה לשבת איתנו לשולחן הסדר. יש לקחת לתשומת הלב שמדובר באם שילדה וגידלה את בעלי וההשלכות של פגיעה כזאת הן רבות. אני מודה מראש לכל תשובה שאקבל. חג שמח לכל ישראל. זהבית

תשובה

שלום וברכה

אין כל איסור שכזה. יש להקפיד שכל היינות יהיו יינות שכתוב עליהם שהם מבושלים.