למה ה´ אוהב את עם ישראל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת למה ה´ אוהב את עם ישראל? האם בגלל המצוות או בגלל שאנחנו פשוט הילדים שלו? ה´ אוהב אותנו תמיד? גם כשאנחנו לא מצליחים ומתנהגים לא לפי רצונו? קראתי בספר אורחות צדיקים באמצע השער הראשון "גאווה" שה´ אוהב את אלה שמקיימים מצוות. זה נכון גם לימינו?

תשובה

שלום וברכה

האהבה של בורא עולם לעם ישראל, היא אהבה שאינה תלויה בדבר אלא מחמת שאנו בניו וכדברי הפסוק מלאכי פרק א'
(ב) אָהַבְתִּי אֶתְכֶם אָמַר יְדֹוָד וַאֲמַרְתֶּם בַּמָּה אֲהַבְתָּנוּ הֲלוֹא אָח עֵשָׂו לְיַעֲקֹב נְאֻם יְדֹוָד וָאֹהַב אֶת יַעֲקֹב: (ג) וְאֶת עֵשָׂו שָׂנֵאתִי וגו' זאת אומרת שאף שאנו נוהגים כדוגמת עשיו - הלא אח עשיו ליעקב בכל זאת בורא עולם אוהב אותנו.

אף כאשר אנו חוטאים אין זה מונע את אהבת ה' אלא כדברי הפסוק דברים פרק ח' פסוק ה וְיָדַעְתָּ עִם לְבָבֶךָ כִּי כַּאֲשֶׁר יְיַסֵּר אִישׁ אֶת בְּנוֹ יְדֹוָד אֱלֹהֶיךָ מְיַסְּרֶךָּ. זאת אומרת שכאשר אנו חוטאים הקב"ה מייסר אותנו מרוב אהבתו אילינו ומרצונו להטיב לנו.