שליח ציבור חייב להיות ירא שמים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במקום עבודתי יש בית כנסת לפעמים שאנו נשארים עד שעות מאוחרות בלילה אז אנו מתפללים ערבית בעבודה ומי שעולה להיות שליח ציבור זה אחד העובדים ולא תמיד זה יוצא שעולה משהו יראה שמים {חובש כיפה נשוי וכו} איך נחשבת לנו התפילה הזאת? האם כדי להתפלל יחיד? קורה לפעמים שעולה משהו לא נשוי ולא מקפיד במצוות ולא נעים לי להעיר לו מחשש שיפגע או שאולי זה יעשה סתם בלגן וחילוקי דעות בין העובדים בבית כנסת שלנו בעבודה

תשובה

שלום וברכה

תמיד מצווה להתפלל במניין ואף שיש שם מי שלא מקפיד על קלה בכבחמורה תפילתכם מקובלת מאוד.