וויכוחים עם שאינם דתיים.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כשאני נקלעת לוויכוח עם בחורה שאינה דתיה {וזה קורה לי הרבה...} והשקפותיה שונות מאד לשלי והיא מתקיפה את המגזר על "בעיותיו" וחוסר התרבות שלו ואני רוצה לענות לה על כל השאלות כדי לספק אותה ולהציג את החרדים בצורה הטובה והנכונה ביותר וכמה שאני מצליחה זה לא תמיד לגמרי... מה אני עושה בסיטואציה כזאת כדי לא לצאת מופסדת וכדי ששאלותיה לא יוותרו בחלל ואולי יציקו גם לי??מה הצורה הנכונה ביותר לקרב בעדינות ע"י כך??? תודה רבה על כל הפעילות המבורכת...

תשובה

שלום וברכה

יש להקדים בתחילת השיחה ולומר שאת לא הכי חכמה {למרות שאת כן} ואת לא דוברת של הציבור החרדי ואת לא בטוחה שתוכלי לענות על כל השאלות ואת רק מנסה לעזור. אם ישנם דברים שלא ברורים לך, תגידי שאת צריכה לבדוק את נכונות הטענה ואת התשובה על הטענה לאמיתה. תוכלי לפנות אילינו או לכל מקום אחר כדי לקבל תשובות על כל השאלות.

בהצלחה,