מתי אומרים ברכת הגומל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אצלי בעבודה נשכחו משקפי שמש לא יודעים למי זייך האם אני יכולה לקחת אותם? ובאיזה מקרים אומרים ברכת הגומל? תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

אם יש בהם סימן מיוחד לא ניתן להשתמש ויש להניח פתק במרפאה שכל מי שאבד משקי שמש יכול לבוא לקחתם. אם אין בהם סימן והמשקפיים הס סטנדרטיות והם מונחים כבר זמן רב במרפאה שמסתבר שהאדם יתייאש מהם מותר לך לקחתם.

אם יעבור זמן רב ואין דורש למשקפיים , אז אפילו יש בהם סימן ואפילו לקח המשקפיים קודם שידעו הבעלים ששכחום, יכול לשום כמה שוה המשקפיים וירשום לעצמו שכשיבוא בעליו ישלם לו שוויים. ואז יכול לקחת אותם לעצמו.