מה עושים כשאמא מוציאה את השקע של הפלטה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בעלת תשובה וכשאני באה לישון אצל אמא שלי לשבת היא לא מחכה עד צאת השבת כדי לנתק את הפלטה משום מה זה מפריע לה והיא מנתקת את הפלטה קודם .האם אני מכשילה אותה בזה שייש פלטה ?האם עדיף לא להשתמש בפלטה ביכלל ? ניסיתי להסביר לה שלא תנתק היא לא מקשיבה .

תשובה

שלום וברכה

הטוב ביותר שתביאי איתך שעון שבת (ניתן לרכוש בכמה שקלים בודדים) שיכוון מיום שישי שיכבה את הפלטה לאחר השימוש בפלטה וכך אף אימך תרצה להוציא את הפלטה מהחשמל היא לא תעבור איסור.