האם איסור פתיחת קלפים הוא ביהרג ואל יעבור?

  • י"ט אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב!
בעוונותי הרבים שאלתי הרבה פעמים פותחים בקלפים, לצערי, וחקרתי אחרי עתידות. עשיתי על הדבר תשובה ואני מתחרטת על כך מכל הלב, וכמובן לא מתקרבת יותר,
אבל נתקלתי לאחרונה באימרה ״3 איסורי יהרג ובל יעבור״ וראיתי שלשאול ידעוני נחשב חלק מהאיסורים האלה כי הוא איסור ״עבודה זרה״. רציתי לשאול האם כך הדבר, ואיך אפשר לכפר, אם אפשר בכלל?
אמרו לי שמי שעובד עבודה זרה אין לו חלק בישראל, ואני ממש רוצה לתקן את המעשים שלי אבל לא יודעת אם אפשר, ואם כן אז איך? אני ממש מפחדת.

תשובה

שלום רב,

אמנם מה שעשית היה אסור - ראי כאן - אך איסור זה אינו נכלל בעבירות שעליהן נאמר "יהרג ואל יעבור".

העיקר הוא לחזור בתשובה שלמה (וחלק גדול מזה כבר עשית), היינו חרטה על החטא, וידוי בפה (כדלהלן), וקבלה לעתיד לא לשוב עוד לזה החטא לעולם (רמב"ם הלכות תשובה פרק ב הלכה ב).

וידוי בפה, היינו לומר "אנא השם, חטאתי, עויתי, פשעתי לפניך ועשיתי כך וכך, והרי נחמתי ובושתי במעשי, ולעולם איני חוזר לדבר זה" (רמב"ם שם פרק א הלכה א).

ואם תעשי כאמור בעזרת ה' יקוים בך (ישעיה ו ז) "וסר עוונך וחטאתך תכופר".

עלי והצליחי מאוד,

הלל מאירס