שאל את הרב - כללי

אני מרגישה שיש עליי עין הרע ומזל רע, מה אפשר לעשות?

  • כ"ז אדר א' התשפ"ב

שאלה

היי, כבר הרבה זמן אני מרגישה שיש עליי עין הרע והמון מזל רע. רציתי לשאול האם יש דרך לעזור לי
תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום רב,

יש כמה עצות וסגולות להישמר מעין הרע -

א. כתב הפלא יועץ (ערך עין הרע) שצריך האדם להישמר מאוד כאשר יוכל, דהיינו שלא יתראה, לא בחכמתו ולא במעשיו ולא בעשרו, אבל צריך דעת שלא ירגישו בו שהוא משתמר שלא יבואו להקפיד עליו על שחושדם שהם בעלי עין הרע.

ב. עוד כתב שם: ועל הכל תפילה עושה פירות, כי אלוקינו מרחם, שומע תפילת כל פה והוא המציל את עמו ישראל מעין הרע ומכל דבר רע. יעויין שם עוד בדברי קדשו.

ג. לשמוע ברכת כהנים (הרב יצחק זילברשטיין שליט"א בספר ברכי נפשי ויקרא עמוד רכב).

ד. להיזהר לאכול דגים בסעודה שלישית (הרב סלמן מוצפי זצ"ל, הובא בספר שיבת ציון חלק א' עמוד רסו, ושהיה מזרז הרבה לאחרים בעניין זה).

ה. יש אפשרות להוציא עין הרע על ידי לחש או עופרת, ויש לגשת למי שיש לו מסורת בעניין והמלצות מרבנים.

ראי בעניין הוצאת עין הרע עם עופרת https://www.hidabroot.org/article/219737

וראי לגבי המזל https://www.hidabroot.org/video/60748

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס