שאל את הרב - כללי

האם נבואת הגאון מוילנא היא על רוסיה ואוקראינה או רוסיה וטורקיה?

  • כ"ד אדר א' התשפ"ב

שאלה

האם נבואת הגאון מוילנא היא על אוקראינה ורוסיה או רוסיה וטורקיה (איסטנבול) אפילו שהן די קרובות, האם אפשר להחשיב גם את אוקראינה לגבי מה שדיבר הגאון..

תשובה

שלום רב,

בספר הגאון החסיד מוילנא (עמוד קפט) כתב, שלפי מסורת אחת הגאון מוילנא הצהיר כי "בשעה שתגיע אליו השמועה על כניסת צבא רוסי בשערי איסטנבול, ימהר ללבוש בגדי שבת ויצפה לרגלי המשיח".

ושם (עמוד קצג הערה 27) ציין שמסורת זו היא מפי ר' אריה לוין, ששמע מפי רבי חיים ברלין, ששמע מפי רבי יצחק מוולוז'ין, ששמע מפי אביו רבי חיים, מפי הגר"א.

עוד כתב שם, שלפי מסורת אחרת התבטא הגר"א: "בשעה שסוסים רוסיים ישתו בשקתות של איסטנבול, צפה לרגלי משיח".

בברכה,

הלל מאירס