שימוש בחשמל בשבת לצורך לימוד תורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בחשמל בשבת רק לצורך לימוד תורה בלבד? אפילו דברים קטנים כמו פלאפון, למשל, רק כדי להאזין לשיעורי תורה וכו’. מכיוון שבשבת אין לי איך ללמוד תורה ואין לי ממש מה לעשות וזה די מרגיש כמו צום וצריך לשמוח בשבת וללמוד תורה... אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אסור. יש לשמוח בעצם הדבר שאתה זוכה לשמור את השבת ועצם ישיבתך בטל בשבת כדי לשמו ראת השבת כהלכתה מעלה עליך הכתוב כאילו קיימת בפועל את מצוות שמירת השבת כראוי וכך כותב בספר אור החיים הקדוש
משונית שמירה זו של השבת יותר מכל שאר שמירות המצות כי שמירה זו נחשבת בגדר עשיה,והיא כוונת הפסוק ושמרו בני ישראל את השבת לעשות את השבת  שקורא לשמירה בלשון עשיה, ואולי הטעם הוא על פי דבריהם ז"ל (קידושין לט:) שאמרו ישב אדם ולא עבר עבירה נותנין לו שכר כעושה מצוה, ואין לך באה עבירה לידו של מלאכות כשומר שבת, כי בכל עת מזדמנים לפניו מלאכות הרבה מהארבעים ותולדותיהם, בפרטי המחובר ובפרטי הבישול, ובפרטי מקח וממכר, שהאדם רגיל בהם כל היום, ומזדמנים באין מספר, והוא נשמר מהם, לזה יחשב להם כעושה מצוה:

אציע שתדפיס מראש חומר לשבת כמו עלוני שבת<מומלץ ללכת לשיעור תורה באיזור מגוריך כמעט בכל בית כנסת יש שיעור תורני בשבת וכך תרומם את השבת לפסגות רוחניות גבוהות.

בהצלחה,