שאל את הרב - כללי

חלום שהפך למציאות, כיצד עליי להתייחס לחלום?

  • י"ט אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום רב! בשבת בבוקר התעוררתי מחלום בו בתי בת השנתיים דיממה בשפה התחתונה.
לאחר כשעה וחצי הילדה קבלה מכה ודיממה בדיוק באותו מקום בו חלמתי.
כיצד עליי להתייחס לחלום?

תשובה

שלום רב,

רוב החלומות בזמנינו אין להם משמעות, אך לפעמים יש חלומות יוצאים מן הכלל, כמו חלום שחולמים בבוקר (ראה מסכת ברכות דף נה עמוד ב ג' חלומות מתקיימין, חלום של שחרית וכו'), והם אחד משישים בנבואה (ראה שם דף נז עמוד ב), וכפי הנראה זה מה שאירע אצלך.

בשורות טובות,

הלל מאירס