טייפים לזוגיות טובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב יצחק פנגר כתב : " על פי התודעה היהודית עדיף לקנות את החוכמה מתוך לימוד התורה. מדוע? משום שלימוד מתוך הניסיון האישי, עשוי להיות מלווה במשקעים שליליים. נכון, אישה יכולה ללמוד מה חשוב לבעל, לאחר שתתנסה בכמה חוויות של גירושין. אבל אם היא תלמד זאת מראש, היא תוכל לחסוך לעצמה הרבה כאב ראש ועגמת נפש " השאלה שלי היא כיצד אוכל ללמוד עוד... אני מאוד אוהבת את בעלי ורוצה לדעת את כל מה שניתן כדי שנמשיך להיות מאושרים

תשובה

שלום וברכה

הבעל בדרך כלל אוהב שמעריכים אותו כגבר ומכבדים אותו וזאת מלבד החמימות הנשית שאת בוודאי נותנת לו.

ראוי מאוד להשתתף בסדנאות על זוגיות וכן לקרוא ספרים על העניין כדוגמת הבית היהודי של שמחה כהן או ספרים אחרים בעניין הזוגיות כולם מוסיפים ללימוד הדרך הנכונה בזוגיות. יש לזכור שלאחר הקריאה יש לחשוב בהגיון העצמי האם זה בדיוק בעלי או קצת אחרת מאחר וכל אדם הוא אחרת ולפעמים דברים שנאמרו על רוב הגברים לא נאמרו על בעלך.