שאל את הרב - כללי

האם מי שמכריחים אותו לקיים מצוות יקבל על כך שכר?

  • ה' אדר א' התשפ"ב

שאלה

אם מכריחים מישהו להתפלל או ללכת לבית כנסת בכללי לעשות מצוות הבן אדם עצמו לא רוצה. האם הוא יקבל שכר על הדברים שעשה?

תשובה

שלום רב,

כתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן תעה סעיף ד) אכל מצה בלא כוונה, כגון: שאנסוהו נכרים או לסטים לאכול, יצא ידי חובתו, כיוון שהוא יודע שהלילה פסח ושהוא חייב באכילת מצה, אבל אם היה סבור שהוא חול או שאין זו מצה לא יצא. ע"כ. הרי שגם כשקיים את המצווה לאונסו, יצא ידי חובה, ומסתבר שגם יקבל שכר.

בברכה,

הלל מאירס