שאל את הרב - כללי

האם ניתן לראות רוחות ושדים?

  • י"ז טבת התשפ"ב

שאלה

לאחרונה הופצו סרטונים על דמויות של רוחות בבתי קברות שתועדו במצלמות רכב. השאלה שלי אם יתכן בכלל לראות במוחש, רוחות ושדים או נשמות שהרי מדובר בדברים רוחניים שלא נקלטים בראיה פיזית.

תשובה

שלום רב,

בדרך כלל אי אפשר לראות שדים, וכדברי הגמרא במסכת ברכות (דף ו עמוד א) תניא אבא בנימין אומר, אלמלי נתנה רשות לעין לראות (כל השדים העומדים לפניו. רש"י) אין כל בריה יכולה לעמוד מפני המזיקין.

ובטעם הדבר כתב רש"י על התורה (במדבר כב כג) על הפסוק "ותרא האתון" (לגבי אתונו של בלעם), והוא לא ראה, שנתן הקב"ה רשות לבהמה לראות יותר מן האדם, שמתוך שיש בו דעת תטרף דעתו כשיראה מזיקין.

אך בהחלט ייתכן שיש מקרים יוצאים מן הכלל שבהם בני אדם רואים שדים.

בברכה,

הלל מאירס