איך לקרוא שניים מקרא אחד תרגום?

  • ט' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום,
אני רוצה להתחיל לקרוא שניים מקרא אחד תרגום.

1. רציתי לשאול אם אני יכול לקרוא פעם אחת את הפרשה, ואז לקרוא פסוק אחד ואז תרגום,עוד פסוק ותרגום וככה הלאה? אם לא, איך כדאי לנהוג?

2. אם אני קורא תרגום רש"י, יוצא ידי חובה? (הבנתי שיש מחלוקת לא הבנתי מה נפסק - איזה תרגום?)
3. מה עושים אם אין תרגום לפסוק?

4. לא קשור לשניים מקרא אחד תרגום אבל שאומרים "ברכו את ה'" לפני ערבית/עלינו לשבח תמיד עושים סוג של השתחוות, האם צריך לעשות אותו דבר גם בברכו לפני עלייה לתורה? אני מסתכל על הציבור וחלק אני רואה שעושים, חלק פעם עושים ופעם לא, לא עושים בכלל.. (אשכנזי אם זה משנה)
תודה

תשובה

שלום וברכה

1. יכול.

2. מעיקר הדין יוצאים אבל מבואר בשולחן ערוך שיש לעשות את שניהם. בפסוקים שאין רש"י יש לחזור על הפסוק שלושה פעמים.

3. לכל הפסוקים יש תרגום. בפסוקים בודדים התרגום שוה ללשון הפסוק ואז קוראים את שניהם יחד.

4. יש לכרוע מעט.