בקשת בקשות בקברות צדיקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד האם מותר להאמין שבקברות הצדיקים מותר לבקש בקשה אחת בלבד שתענה? כמו בקברות צדיקים רבים (לדג´ הצדיק משטפענשט, הצדיק מזוויעל, רבי אבדימי דמן)? והאם אמונה זו נכונה או שאפשר להתפלל על כל מה שרוצים? תודה

תשובה

שלום וברכה

אפשר לבקש מה שרוצים.

אכן יש כאלו שהבטיחו שהם ימלאו בקשה אחת ואז עדיף לבקש רק דבר אחד ולא יותר כי כך יש הבטחה על הדבר המסויים שאת רוצה לקבל.

כמדומני שבכל המקומות שציינת אין דיבור של הצדיק עצמו שהוא יעזור רק בדבר אחד, על כן אין כל סיבה לבקש רק דבר אחד.