שאל את הרב - כללי

איזה פרי אכלו אדם וחווה מעץ הדעת?

  • ה' כסלו התשפ"ב

שאלה

איזה פרי אכלו אדם וחווה מעץ הדעת? לא מוזכר בשום מקום על הפרי. תודה לכם

תשובה

שלום רב,

יש בזה כמה דעות - כמו שמופיע במסכת ברכות (דף מ סוף עמוד א) אילן שאכל ממנו אדם הראשון, רבי מאיר אומר גפן היה, שאין לך דבר שמביא יללה (וזה הביא מיתה. רש"י) על האדם אלא יין, שנאמר (בראשית ט כא) "וישת מן היין וישכר", רבי נחמיה אומר תאנה הייתה, שבדבר שנתקלקלו בו נתקנו, שנאמר (בראשית ג ז) "ויתפרו עלה תאנה", רבי יהודה אומר חיטה הייתה, שאין התינוק יודע לקרות אבא ואמא (וזה נקרא עץ הדעת. רש"י) עד שיטעום טעם דגן.

ובמדרש בראשית רבה (פרשה טו פסקה ז) דעת רבי אבא דעכו, שאתרוג היה, שהרי כתוב (בראשית ג ו) "ותרא האישה כי טוב העץ", ואין אילן שעצו נאכל כפריו אלא אתרוג.

בברכה,

הלל מאירס