חינוך ילדים

קריאת תורה - גרסאות שונות בניקוד בגלל "מסורה"?

  • ד' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום הרב.
בגלל שאין לנו בעל קורא בביהכ"נ לפעמים אני נאלץ לקרוא את הפרשה.. יום אחד קראתי בהתאם למה שלמדתי מהחומש ותיקנו אותי כי הייתה "טעות"... ואז שמתי לב שכשכתוב "ויתרוצצו הבנים בקרבה" בהרבה חומשים כתוב "ויתרוצצו" עם פתח תחת ה"צ" הראשונה.. אבל בחומשים אחרים ותיקון סופרים יש שווא... אז חקרתי קצת את הנושא והבנתי שיש דבר כזה שיטות ניקוד שונה שנקראת "מסורה"...

אז השאלה הראשונה שלי: אם יש שיטה שונה שבפועל לא נוהגים לפיה בקריאת התורה, מדוע ממשיכים להוציא חומשים כאלו? איך יידע מי שרוכש חומש שהוא לא תואם לקריאה שבבית הכנסת...

והשאלה השנייה: האם יש איזה ספר שמראה בדיוק את כל ההבדלים בין 2 השיטות כך שישר אפשר לדעת איפה יש שוני?

תשובה

שלום וברכה

חשוב להכין את עצמך בספר תיקון סופרים,  צריך לקרוא לפי הנוסח הזה.