למה התורה ניתנה על הר סיני?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, 1.מדוע התורה לא ניתנה ישר אחרי בריאת אדם וחוה אלא בזמן מאוחר יותר על הר סיני? הרי בורא עולם ברא עולם, ברא אדם (אדם וחוה) מדוע לא כאן נתנה התורה? 2.מדוע יש תקופות בתנ"ך שהיה מותר דבר שנאסר לאחר מכן לדוגמא שבהתחלה אסור היה לאכול בשר ולאחר המבול היה מותר או שבעבר היה מותר לעשות דברים שלאחר זמן הפך לאיסור מדוע לא נקבע האיסור מהתחלה וזהו?

תשובה

שלום וברכה

לאחר חטא אדם הראשון לא היה העולם ראוי לקבל את התורה עד לאחר יציאת מצרים.

מבואר בספרים כמה וכמה טעמים להיתר הבשר לאחר המבול, אחד מהם הוא שנח זכה בכולם כאשר הציל אותם בתיבת נוח ממי המבול ועל כן הותר לו לאכלם. להבדיל מאדם הראשון שלא היתה לו שום זכות בבהמות ובחיות.

כל איסורי התורה מיועדים לכתחילה רק לנשמות בני ישראל ועל כן לפני הפיכת עם ישראל לעם, לא היו כלל נהוגים, מצוות התורה.