קפידה בשידוכים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה, לפני כמספר חודשים הוצע לי שידוך של רב שהתאלמן ומבוגר ממני בשנים רבות. השידוך כמעט מומש אך לאחר התערבות של גורמים שונים שניסו לייעץ הוא בוטל ולאחר זמן קצר מאוד הרב התחתן עם גברת בגילו. אני יודעת שהייתה צפייה ואכזבה מצידו על כך שהיה ברור שהשידוך יצא אל הפועל ולא הצליח. אני חוששת שהוא מקפיד עלי חו"ש. כיצד אוכל לסגור את הנושא הזה? לא הייתי מעוניינת לשלוח משהו אליו לבקש מחילה כדי לא לעורר את הנושא שוב ובוודאי מפאת העובדה שהוא כבר נשוי. מה אעשה?

תשובה

שלום וברכה

אל תחושי כלל.

אין על מה להקפיד ואין להקפדה על מה לחול, הרי זה נגד ההלכה שזקן לא ישא צעירה.