בעלי רגזן. האם זו סיבה להתגרש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני נשואה פעם שנייה ויש לנו 2 ילדים, מאז החתונה ראיתי שבעלי מרבה לכעוס ולהתעצבן, הוא לעיתים צועק ליד הילדים. שוחחנו הרבה והלכנו לייעוץ והוא ממשיך לכעוס ועל כל דבר שלא מוצא חן בעיניו הוא צועק ומתעצבן, אני מיואשת וחושבת להתגרש. האם זו סיבה מוצדקת לסיים את הנישואים? תודה

תשובה

שלום וברכה

כעס היא מידה מגונה עד מאוד ובכל זאת אם בעלך רוצה לעבוד על עצמו ומנסה לכעוס פחות, אין כל סיבה לעזוב אותו ויש לעזוקר לו וללמוד יחד את הדרכים להתגבר על כעסים ולא לצפות לשינוי דרסטי ביום אחד אלא שינויים קטנים מזמן לזמן בעבודה משותפת שיביאו יחד במשך הזמן בעל רגוע יותר ומתון יותר.