איך שומרים שבת במשפחה חילונית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני רק בת 15 אבל כבר כמה שנים שאני מתחזקת ברוך השם. אני אומרת ברכות השחר קריאת שמע על המיטה ברכת המזון לומדת תורה מהאינטרנט ועוד. הבעיה שהמשפחה שלי חילונית לגמרי. אמא שלי נגד הדת לכן כל זה אני עושה בלי שהם יודעים. אז אני שואלת איך שומרים שבת שכל הבית מדליק טלוויזיה מחשב מוזיקה גז ועוד? ואני אוכלת מאוכל שאמא שלי מכינה בערב שבת. בנתים כבר הרבה זמן הצלחתי לשמור שבת זאת אומרתי בלי טלפון נסיעות טלויזיה והכל..רק שהם מדליקים ושעוברים ליד רואים ושומעים. לאף אחד אין תשובה בשבילי. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שאת זוכה לקדש שם שמיים ולשמור את השבת כראוי. זכותך מגינה על עם ישראל בעיתות טרופים אלו.

ולשאלתך. אין לך כל חטא מזה שמדליקים את הטלוויזיה לידך, את נחשבת כשומרת שבת למהדרין. העיקר שאת לא מכוונת להקשיב וליהנות מהטלוויזיה.